Milli Savunma Bakanlığından az önce gelmiş olan duyuru ile Dış Kaynaktan Astsubay alımı sonuçları açıklandı. Geçtiğimi günlerde yayımlanmış olan duyuruya göre MSB 2021 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay temini yapacağını bildirmişti. Başvurular 23 Aralık 2021 tarihinde sona ermiş olup sonuçlar açıklanmıştır.

Seçim Aşaması Faaliyetleri Ne Zaman Yapılacak!

MSB Türk Silahlı Kuvvetleri 2021 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay temini için seçim aşamaları duyurusuna göre seçimler faaliyetleri 24 - 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak. Seçim aşamalarına katılacak olan adaylar sonuç sorgulama sayfasında belirtilen tarihte saat 08.00'de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.

Bando sınıfı olan adaylar ise Genel kültür sınavına katılacak olup sınav 24 Ocak 2022 tarihinde yapılacaktır.

Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Merasim Komutanlığı Kirazlıdere/ANKARA adresinde yapılacaktır.

Seçim Aşaması Faaliyetleri Sırası İle Nasıl Olacak?

- Genel Kültür Sınavı (Sadece Bando tercihi olanlar adaylar için)

- Evrak Kontrol

- Fiziki Değerlendirme

- Kişilik Değerlendirme Testi

- Fiziki Yeterlilik Testi (Spor)

- Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Sınıfı için),

- Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri

- Mülakat ( MSB tarafından bilahare ilan edilecek bir tarihte yapılacaktır.)

KPSS Taban Puanlar Belli Oldu!

MSB'den gelen duyuru ile en düşük KPSS atama puanı 71,08125 puan ile Ön Lisans seviyesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı / Kara Havacılık Yangın Operatörü sınıfında yapılmıştır.

DIŞ KAYNAK ASTSUBAY ADAYI TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU