Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesine öğrenci alımlarının başlatıldığı aktarılmıştır. Yayımlanan duyuruda, başvuru yapmak isteyen öğrenci adayları için gerekli bilgiler ve belgeler, kamuoyuna aktarılmış durumdadır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen duyuruda " 7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) yapılacaktır. Sınava başvurular, 16 Ocak-27 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak olup adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır. " ifadeleri kullanılmıştır.

Sınavlara başvurular 16 Ocak - 27 Şubat 2019 tarihleri arasında

İlgili duyuruda da aktarıldığı üzere yapılacak olan sınavlara başvurular 16 Ocak - 27 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Uygulanacak olan sınava yönelik sınav ücreti 96 TL' dir.  Başvuru hizmeti ücreti ise 10 TL' dir. Uygulanacak sınavın süresi 135 dakikadır. 

MSÜ öğrenci alımlarıyla alakalı daha fazla detay ve bilgiye Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuru üzerinden erişim sağlanabilmektedir. MSÜ bünyesinde askeri öğrenci olarak yer almak isteyen adaylar, aşağıda yer alacak başvuru bağlantılarından tüm detaylara erişim sağlayabilirler. Askeri öğrenci olmak isteyecek kişilerde aranacak yaş, boy, kilo ve eğitim şartları, hala lise kurumlarında eğitim görmekte olan adayların taşıması gereken nitelikler ve diğer bilgilendirmelere, ilgili kılavuzlardan ulaşılabilmektedir. Bağlantıları takip ederek bilinmesi gereken tüm detaylara ve başvuru süreçlerine göz atabilirsiniz.

Duyuru ve kılavuzlar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim