Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev faaliyetlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre subay ve astsubay öğrencisi alımları devam ediyor. Askeri okulların kapatılması ile Milli Savunma Üniversitesi kuruldu ve artık bu üniversite aracılığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine subay ve astsubay öğrencisi yetiştirilecektir.

Milli Savunma Üniversitesinin bu sene astsubay alımı ilanını ne zaman yayımlayacağı büyük bir merakla beklenirken sonunda geçtiğimiz günlerde duyuru geldi. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ile en az ortaöğretim mezunu 5 bin 992 astsubay öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Peki kimler başvuru yapabilecek, detaylar nedir?

HANGİ KUVVET KOMUTANLIKLARI ALIM YAPACAK?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda toplam 5 bin 992 kişilik astsubay öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Peki hangi kuvvet komutanlıkları kaç kişilik astsubay öğrencisi alımı yapacaktır. Yayımlanan ilana göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı -  Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 836 Astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirecektir. Peki bu alım ilanına müracaat edecek olan adayların hangi şartlara sahip olması gerekiyor.

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Milli Savunma Üniversitesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı 5 bin 992 astsubay öğrencisi alımı yapıyor. Peki aranacak şartlar nelerdir?Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir. Başvurular 15 Şubat 2018 tarihinde sona ermekte olup adayların bu tarihten önce kesin kayıtlarını yapması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim