Ülkemizde yurt içi ve yurt dışı operasyonlar faaliyetleri arttığı için sürekli olarak İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı güvenlik personeli alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar çoğaldığı için ve personellerin iyi seçilmesi için personel faaliyetlerinde görev yapmakta olan komutanların iyi seçilmesine özen gösterilmektedir. Özellikle mülakatlarda görev yapmakta olan personellerin çoğunun FETÖ ile bağlantısı olduğu meslekten ihraç edildi. Personel temin faaliyetlerine aksaklığına yaşanmaması ve personel alımlarının sağlıklı şekilde yapılabilmesi için Milli Savunma Bakanlığından önemli bir duyuru yayımlandı.

Emekliler Göreve Dönebilir!

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamasında emekli olan subay ve astsubayların personel temin faaliyetlerine görev yapmak üzere başvuru yapabilecekleri duyuruldu. Buna göre personel temin faaliyetlerinde görev almak isteyen emekli subay ve astsubayların başvuruları alınacak ve haklarına yapılan araştırmaların olumlu çıkması ile olumlu askeri personeller alınacak.

Göreve alınan emekli subay ve astsubaylar; subaylar için bin 500 gösterge rakamı ve astsubaylar için bin 300 gösterge rakamı üzerinden maaş alacak. Başvuru yapacak olan adaylar bizzat Milli Savunma Bakanlığı tarafından seçilecek. Alınan adayların 2020 yılına kadar görev yapması beklenmekte olup 2020 yılından sonra personel temin faaliyetlerinde görev yapmak üzere başka askeri personellerin seçileceği düşünülmektedir. Yine bu sistemde torpilin ve örgüt bağlantılarının dönmemesi için personel temin faaliyetlerinde görev yapan adayların sıklıkla değiştirilebileceği tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim