Devlet Personel Başkanlığı tarafından 20 Haziran 2018 tarihli yapılmış olan duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 1500 kişilik boş pozisyon ile Bağlı Askerli işyerlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve saslar hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca daimi sürekli işçi alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Yaş şartı, KPSS şartı, Eğitim Şartı gibi nitelikleri yerine getiren adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Özel kanun veya Diğer Mevzuatında yer alan şartları taşımak,

Yaş şartı olaran 18 yaşını tamamlamış olmuk, Eğitim şartı olaran, Lise mezunu veya Önlisans mezunu olmak,

2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre Başvurular en geç 10 gün içerisinde Türkiye İş kurumuna yapılması gereklidir.

Ayrıca adaylar 1500 kişilik boş kadro için sadece bir ünvana aşvuru yapabilecekleridr. Başvuruda bulunan ve Türkiye İş Kurumu tarafından verlen nihai listede adı geçen adaylara Milli Savunma Bakanlığı tarafından sınav yapılacaktır.Ayrıca adayların adres kayıtları da dikkate alınacaktır.

İŞKUR'da ilan edilecek nihai listede yer alan adaylar sözlü (adayın mesleki bilgi ve becerisi ölçülmesi maksadıyla uygulama içerikli yapılacaktır.) sınava katılmak için adreslerine gönderilecek tebligatta belirtilen tarihler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, TCKN yazılı olduğu adli sicil kaydı, öğrenim belgesi, askerlik durum belgesi, 2016 KPSS sonuç belgesi evraklar ile işyerlerince istenecek diğer belgeler sınav yapılacak işyerine teslim edilecektir. İstenilen belgeleri teslim edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

İlan hakkında detaylı bilgi için İlanın Tam Metni ni inceleyiniz.

Editör: TE Bilisim