İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini Türkiye'nin tüm denizlerinde ve önemli göllerinde devam ettirmekte olan Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklarına göre uzman erbaş, astsubay ve subay alımları gerçekleştirmekte olup ilgili kurum genel olarak yayımlamış olduğu ilanlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS aramamakta yerine yetenek belgeleri aramaktadır. Geçtiğimiz günlerde kuruluştan yapılan açıklama da Sahil Güvenlik Komutanlığının Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı olmadan astsubay alımı yapacağı belirtildi. Peki Sahil güvenlik Komutanlığının astsubay alımı ilanına nasıl müracaat edilebilir, astsubay alımında aranan şartlar nelerdir?

Kadrolar Nelerdir?

İdari Erkek 10 kişi ve Kadın 10 kişi Meslek Yüksek Okulların; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Güverte Erkek 80 kişi Meslek Yüksek Okulların; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Güverte ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Makine Erkek 30 kişi Meslek Yüksek Okulların; Gemi Makineleri İşletme ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Güverte (Kurbağa adam) Erkek 5 kişi Meslek Yüksek Okulların; Sualtı Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

İkmal Erkek 15 kişi Meslek Yüksek Okulların; Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Uçak Bakım Erkek 15 kişi Meslek Yüksek Okulların; Uçak Gövde-Motor, Uçak Motoru, Uçak Gövdesi veya Uçak Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Bilgi Teknolojileri Erkek 10 kişi Meslek Yüksek Okulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Yukarıda belirtilen kadrolar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından aranmakta olup adayların ilgili kadrolara müracaat edebilmesi için bu bölümlerden mezun olması gerekmektedir. Müracaat etmek isteyen adayların 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmekte olup başvurular 21 Şubat'a kadar Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi başvuru sayfası üzerinden yapılmaktadır. Adayların bu tarihe kadar başvurularını yapması gerekmekte olup bazı kadrolar için KPSS şartının da arandığı belirtilmektedir.

Editör: TE Bilisim