Geçtiğimiz günde Resmi Gazete’de yayınlanan bir karar ile 26 il genelinde çalışan korucuların ek tazminatlarının arttırılmasına karar verildi. Kararın yayınlanması ile özellikle bu 26 ilde çalışan korucuların ek tazminatlarının artacağı ifade edildi. İşte ilgili Resmi Gazete kararı ve detaylar.

Resmi Gazete Kararı

4/3/2020 tarihli ve 2184 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının ekine göre “MADDE 1- 28/12/2018 tarihli ve 500 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki, güvenlik korucularına aylık ek tazminat ödenmesine ilişkin kararın 1 inci maddesinde yer alan 135 Türk lirası ibaresi 190 Türk Lirası şeklinde değiştirilmiştir.

Bu karar 15 Ocak 2020 tarihinden sonra geçerlidir.” İbaresine yer verilmiştir.

İlgili Resmi Gazete kararının tamamı için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200304-12.pdf

Hangi İllerde Geçerli?

İlgili karar Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde göre yapan koruculara yönelik olup bu noktada bu illerde görev alan koruculara 190 TL ek tazminat ek tazminat verilecektir.

Korucular Maaşların Düzeltilmesini İstiyor

Jandarma Genel Komutanlığı altında görev yapan güvenlik korucular, özellikle zorlu şartlarda görev yapmakta olup maaşlarında bir iyileştirme bekliyor. Geçtiğimiz yıl mecliste konu ile ilgili bir görüşme yapılmış olup TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz tarafından “Terörle mücadelede 1.000’den fazla şehit ve gazi veren, çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren korucularımızın maddi durum ve statülerinin iyileştirilmesi, yeniden düzenlenmesi bir ihtiyaçtır. Korucularımızın her daim yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum." İfadeleri ile zorlu şartlarda görev yapan korucuların maaşlarında iyileştirme talep etmişti. 2020 yılı içinde de bir iyileştirme haberi birçok korucu tarafında merakla bekleniyor.