Türkiye’de 2019 yılı içerisinde oluşturulan yeni birim için jandarma ihtiyacı oluştu. Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde oluşturulan Güven Masası birimlerinde görevlendirilmek üzere yeni bir alıma gidecek olan ilgili birimler, 81 şehirde alım yapacak.

Karakollarda Görevlendirilecek Jandarma Ne İşi Yapacak?

Görevlendirilecek personel ile ilgili verilen bilgilerde, Güven Masası’nda çalışılacağı ve kişilere yardımcı olunacağı ifade edildi.75 jandarma karakolunun da eklenmesi ile birlikte güven masaların ülke genelinde binlerce kişi atarak çalışma fırsatı bulacak. Erkek ve kadın olarak hazırlanan kontenjanlar ve şartlar ile ilgili detayların açıklanması bekleniyor. Şu anda talep çok fazla olsa da konuyla ilgili tüm süreç henüz paylaşılmadı.  

İlk Denemeler Başarılı

Güven masajları ile ilgili ilk denemeler başlarken masalar için başvuruların şu ana kadar 186 bini aştığı ifade edildi. Vatandaşlardan da tam not alan uygulama dahilinde  başvuru yapan 186 bin vatandaşın 141 bin 923 tanesi için işlemler karakolda sorunsuz bir şekilde sonuçlandırıldı. Diğer kişiler ise ilgili birimlere aktarıldı. 

sürecin devam edeceği ve güven masalarının jandarma karakollarında da yer alacağı ifade edildi. Vardiyalı bir şekilde 7/24 saat çalışma yapan güven masaları için vatandaşların da olumlu yaklaşması uygulamanın tüm ülke geneline yayılması adına olumlu bir durum yarattı.