Az Önce Milli Savunma Bakanlığından gelmiş olan ilan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 yılı Sözleşmel, Er adayı alımı hakkında duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre Sözleşmeli Er alımı kesin kayıt / Eğitim işlemleri için duyuru yapıldı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerine Sözleşmeli Er Temini seçim aşamaları tamamlanmış olup Seçim aşamaları neticesinde başarılı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşmeli Er Adayı olarak işleleri belli oldu!

EĞİTİME KATILIŞ NE ZAMAN?

6 -12 Eylül 2021 tarihleri arası eğitime katılış haftasıdır. Kovid-19 tedbirleri kapsamında kayıt kabul işlemlerinde yoğunluk yaşanmaması maksadıyla, T.C. kimlik numaranız ile giriş yaptığınız ekranda Eğitim Tugay Komutanlıkları/Sınıf Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlıklarına katılmanız istenen tarihte katılmanız gerekmektedir. Katılış ve kayıt kabul işlemleri 08.30-16.30 saatleri arasında yapılacaktır.

SİLAH ALTINDA OLANLAR:

Hâlihazırda silahaltında bulunan adaylar birliklerinden geçici terhis işlemine tabi tutularak hizmet durum belgesi ile birlikte eğitim göreceği Eğitim Tugay Komutanlıkları/Sınıf Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlıklarına sevk edilecektir.

EĞİTİME KATILIŞTA İSTENEN BELGELER:

a) Nüfus cüzdanı aslı ve 4 adet tıpkıçekimi,

b) 6 adet vesikalık fotoğraf,

c) İkametgâh ilmühaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

ç) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

d) Terhis Belgesi (askerliğini tamamlamış olanlar, e-devlet sisteminden alınmış olabilir) veya hizmet durum belgesi (askerliği devam ederken geçici terhis edilenler),

e) Mezuniyet Belgesi (en son mezun olunan okul),

f) Bir önceki işyerinden (varsa) SGK ayrılışlarının yaptırılmış olması.

EĞİTİM BİRLİĞİNİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilisim