Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanmış olan duyuruya göre Jandarma muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak üzere JSGF ( Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi ) 220 kişilik öğrenci kadrosu ile erkek öğrenci alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanmış olan duyuruda Ön Başvuruların 01 Temmuz 2019 tarihinde başlayacağı belirtilmişti ve ön başvurular bugün başladı. Peki Kimler ön başvuru yapabilirler?

ÖN BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine başvuru yapacak Öğrenci adaylarının bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak veya 09 Eylül 2019 tarihine kadar mezun olabilecek olmak, Evli çocuklu olmamak veya herhangi kadınla nikahsız olarak yaşamamak, Düzenlenmiş nüfus kaydına göre 21 yaşını bitirmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmsına engel olabilecek herhangi bir hukiki engeli olmamak, Sağlık açısından TSK, Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlıkları tarafından belirtilen sağlık yönetmeliğine göre Askeri Öğreci olur rapour alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak, gibi nitelikler aranıyor.

ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI!

jandarma Genel Komutanlığı Muvazzas Subay temini için JSGF de eğitim görmek isteyen 220 subay adayı için ön başvurular başladı. Adaylar ön başvurularını sadece Jandarma genel Komutanlığı resmi başvuru sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Ön Başvurular 01 temmuz 2019 tarihi ile 26 temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır ve adaylar ön başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim