Geçtiğimiz gün jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi üzerinde yayımlanmış olan duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere kadın erkek adaylar arasından astsubay alımı yapacaklarını bildirdiler. Binlerce kişinin başvuru yapacağı ilan için başvuru ekranı Jandarma PERTEM üzerinde açıldı. peki nasıl başvuru yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar.

KADIN ERKEK ASTSUBAY ALIMI YAPILACAK? İŞTE DAĞILIM?

Jandarma Genel Komutanlığı 3550 kişilik kadro ile, Jandarma alanında 2.947, 126 Personel, 72 İkmal, 13 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 52 İstihkam, 120 Bakım, 120 Muhabere, 60 Sağlık (Muvazzaf) alımı yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, 80 Güverte, 30 Makine, 5 Güverte (Kurbağaadam), 15 İkmal, 15 Uçak Bakım, 10 Bilgi Teknolojileri, 10 erkek 10 kadın İdari alanında olmak üzere toplamda 175 astsubay alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

31 Ocak 2020 tarihinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde yayımlanmış olan ilana göre Türkiye geneli kadın ve erkek adaylar arasından 3 bin 725 astsubay alımı yapılacaüı belirtilmşti. onbinlerce aday başvuru sürecinin başlamasını bekliyordu ve başvuru süreci 04 Şubat 2020 tarihi ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

MADDE MADDE BAŞVURU YÖNTEMİ:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra adaylar tarafından başvuru yapılabilmesi için “Profil Bilgileri” bölümünden;

(1) Kimlik bilgilerinin güncellenmesi (sadece MERNİS’ten yapılabilecektir),

(2) Fotoğraf yüklenmesi (Fotoğraf vesikalık olacaktır),

(3) Adres bilgisinin ve iletişim bilgilerinin girilmesi (adres bilgisi MERNİS’ten çekilerek veya elle girilerek yapılabilecek olup, SMS ile duyuru yapılabilmesi için en az bir cep telefonu numarası girilmesi zorunlu olup girilecek cep telefon numarasının temin işlemleri tamamlana kadar aktif olması gerekmektedir.),

(4) Eğitim bilgilerinin yüklenmesi [eğitim bilgileri “YÖK’ten Al” veya “Belgeye Dayalı” şeklinde girilecektir. Son sınıf öğrencileri eğitim bilgilerini “Belgeye Dayalı” olarak yükleyecektir. “Belgeye Dayalı” yüklemelerde; mezun adaylar için diplomasını, son sınıf öğrenciler öğrenci belgesi veya transkript belgesini, YÖK onaylı denklik/eşdeğerlilik belgesi olan adaylar ise denklik/eşdeğerlilik belgesini (taranmış olarak veya resim olarak) sisteme yükleyecektir. Belgeye dayalı denklik/eşdeğerlilik belgesi yükleyecek olan adaylar; 1’inci maddedeki hangi bölüme denklikleri/eşdeğerlilikleri varsa eğitim bilgileri girişinde “Bölüm Adı” kısmına o bölümü seçerek yükleme yapacaklardır.]

(5) KPSS bilgilerinin “ÖSYM’den sorgula” ile yüklenmesi (Lisans için 2018-2019 yılı KPSS puanı, Ön Lisans için ise 2018 yılı KPSS puanı)

(6) Boy-kilo bilgisinin beyan edilmesi,

(7) Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocuklarından olan adayların ise ‘‘Diğer Bilgi/Belgelerim’’ bölümünde yer alan onaylı ‘‘Şehit Gazi Yakınlık Belgesi’’nin (taranmış olarak veya resim olarak) yüklenmesi (verilen şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin aslı, onaylı veya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından verilen belge, Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu 21/j maddesi kapsamında olanlar), (Elektronik ortamda başvuru yapılmış ise bu adaylar sınav esnasında belgenin aslını yanında getirecektir.) işlemlerinin yapılması zorunludur.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim