Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre farklı alanlarda 481 kişilik kadro ile sözleşmeli/muvazzaf subay alımı için ilan yayımlanmıştı. Adaylar başvurularını 16-31 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Şimdi ise binlerce aday sonuçların ne zaman açıklanacağını bilmek istiyor.

İşin Olsa ekibi tarafından alınan geri bildirilere göre başvuru yapmış olan adaylar sonraki işlemler hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi almak istiyorlar. Bizde bu haberimizde sizlere sonuçlar ve sınav ücreti hakkında bildiklerimizi aktaracağız.

HANGİ KADROLARA BAŞVURU ALINMIŞTI!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından 481 kişilik boş kadro için erkek ve kadın adaylardan başvuru alındı. Adaylar başvurularını, Jandarma, Personel, İkmal, Maliye, Öğretmen (Beden Eğitimi), Bakım, Mühendis (İnşaat), İstihkam, Muhabere, Veteriner, Tabip (Muvazzaf) ve Diş Tabibi (Muvazzaf) kadroları için alım yapılmıştı.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

JSGA sözleşmeli ve muvazzaf olarak askeri perosnel alımı başvurularını 16 Ocak 2020 tarihinde başlatmıştı ve binlerce aday tarafından ilk günden başvuru yapılmıştı. Jandarma adaylara 15 günlük süre vererek başvuruları 31 Ocak 2020 tarihinde kapattı. Peki sonuçları ne zaman açıklayacak?

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar Başvuru Sıralamaya Esas Puanına (KPSS notunun %70’i, ALES notunun %30’u) göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 katı aday, KPSS ve ALES puanı istenmeyen Tabip ve Diş Tabibi branşlarına müracaat eden tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma 481 kişilik subay alımı başvuru sonuçları için net bir tarih vermedi. Ancak 31 Ocak 2020 tarihinde sona ermiş olan başvurular incelenmekte ve Şubat ayı sonuna kadar başvuruların açıklanması beklenmektedir. 

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

SINAV ÜCRETİ ALINACAK!

Başvurusu kabul edilerek sınavlara katılmaya hak kazanan/çağırılan adaylar ile ilgili olarak adaylardan, 50 TL sınav ücreti alınacak. Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.

Sınav aşamalarından önce belgelerin kontrol edilmesi işlemi esnasında sınav ücretini yatırdığına dair dekont beyan edilecek. Sınav ücretlerinin yatırılması sonrasında sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır. Adaylar temin takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sisteminde yapılacak duyurular ile SMS bildirileri resmi tebligat niteliği taşımaktadır.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Başvuru yapmış olan diğer Erkek ve Kadın subay adayları Buraya TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim