Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına sözleşmeli muvazzaf subay alımı yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden açıklanan askeri personel alım ilanına göre erkek kadın subay kadrolarında istihdam edilmek üzere başvuru kılavuzu açıklanacak. Adaylar başvurularını internet ortamında yapabilecek. Buna göre nasıl başvuru yapılır? Başvuru şartları nedir?

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, açıklanacak olan askeri personel alımı başvuru kılavuzundaki öğrenim düzeylerinde mezun olmak, son sınıfta olan adaylar için 4 Ağustos tarihine kadar mezun olabilecek düzeyde olmaları gerekmektedir. Diğer yandan adayların yaş şartında 27 yaşını tamamlamamış olması istenilmektedir. Buna göre 01/01/1993 ve sonrası tarihlerde doğanlar başvuru yapabilirler. Ayrıca yüksek lisans 01/01/1988 tarihi ve sonrası doğanlar da başvuru yapabilirler. Başvuru yapacak olan adaylar için hamile olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu olmak, TSK JGK ve SG Kmt.'da uzman erbaş, sözleşmeli erbaş, astsubay, uzman jandarma kadrolarında çalışırken buralardan ayrılmamış ya da çıkarılmamış olmak gerekmektedir. Jandarma Komutanlığının resmi internet sitesi üzerinden başvuru kılavuzu açıklanacak ve başvuru şartları daha ayrıntılı olarak belirtilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak olan adayların https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adli internet sitesine e-devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar 16 ile 31 Ocak tarihleri arasında başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru kılavuzu açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden açıklayacağız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim