Jandarma Genel Komutanlığı her yıl uzman erbaş alımı yapıyor. En son 2019 yılında uzman erbaşlık için başvurular alınmıştı. Ayrıca 2019-1 kapsamında yapılan alımlarda adaylardan KPSS şartı aranmıştı. Peki yeni uzman erbaş alımlarında adaylardan KPSS şartı aranacak mı? İşin Olsa ekibi olarak adaylardan aldığımız geri dönüşler sonucunda bu haberi yazma gereği duyduk. İşte Jandarma uzman erbaş alımlarında KPSS detayı nedir?

UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDA KPSS ŞART MI?

Jandarma Uzman Erbaş alımında KPSS şartı yer alıyor. Bir önceli alım olan 2019 - 1 uzman erbaş alımında KPSS şartı aranmıştı. Öncelikle jandarma başvuru kılavuzunda şu bilgiyi paylaşmıştı;

"Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50‟si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS‟den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50‟si (20.000) ise 2018 yılı KPSS‟ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak (50)‟nin altında puan alanlardan seçilecektir. 2018 yılı KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)‟nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecektir." 

Şeklinde açıklama yer almıştı. 

40 BİN BAŞVURU ALINMIŞTI!

Jandarma yukarıdaki bilgide de belirttiği üzere 2019 uzman erbaş alımlarında 40 bin aday dan başvuru aldı. Bunların yarısı KPSS puanına göre ve yarısı KPSS siz olarak değerlendirildi. Ayrıca mezuniyete göre de dağılım yapılmıştı. Söz konusu Uzman Erbaş alımına lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan başvuru alındı.

MEZUNİYETE GÖRE KPSS SIRALAMASI NEYDİ?

4. GRUP UZMAN ERBAŞ ÇAĞRISI YAPILDI MI?

Jandarma Uzman erbaş alımı için en son 3. Grup uzman erbaş çağrısı yapılmıştı. Adaylar büyük heyecanla 4. grup uzman erbaş çağrısını bekliyor. Bu konuda herhangi bir gelişme olduğunda bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak diğer adaylara katılabilirsiniz.

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMLARI NE ZAMAN?

Jandarma uzman erbaş alımları için bu yıl yeni alım yapılmayacak. İçişleri Bakanı süleyman soylu bu konuda yaptığı açıklamalarda, Koronavirüs salgını deneni ile tüm eğitimlere ara verdiklerini belirtti.

Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri ve Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapılacak. Ancak bu konulara ilerleyen günlerce İçişleri bakanlığı tarafından karar vereceklerini ifade etti. 

YENİ UZMAN ERBAŞ DUYURUSUNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.