Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine yapılacağı ifade edilen uzman erbaş alımına ilişkin sosyal medyadan çok sayıda geri bildirim alıyoruz. Öyle ki yapılan açıklamalarda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı için yapılan ilk açıklamalarda 25 bin kişilik alımların olacağı bilgisi verilmişti. Bu alımların tarihi belirtilmemiş ancak sayının net olarak 25 bin kişilik olacağı bilgisi aktarılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 bin alım olacağını aktardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun 25 bin açıklamasının üzerinden geçen zamanın ardından; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 bin kişilik jandarma uzman erbaş alımı yapacağını aktarmıştı. İki açıklamanın da gündeme yansımasıyla beraber ortaya bir kafa karışıklı çıktı. İlanı bekleyen adaylar tarafından konuya yönelik çok sayıda soru sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Jandarma Uzman Erbaş alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

Alımlara yönelik net bir tarih ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktarılmadı. Daha önceki alımlardan yola çıkarak, Jandarma Uzman Erbaş alımının Kasım - Aralık ayları arasında çıkabileceği öngörülmektedir. Bu alımlarda, adalarda aranacak şartlara ve diğer detaylara yönelik bilgilendirmelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Uzman Erbaş başvuru şartları nelerdir?

Başvuracak kişilerin 27 yaşını aşmamış olması, en az lise mezunu olması ya da dengi bir okuldan mezunluğunun bulunması ve en az 1,64 m boyunda olunması şartları aranmaktadır. İlan yayımlandığında tüm detayları sizlere ulaştırıyor ve bilgilendirmeleri gerçekleştiriyor olacağız.

Editör: TE Bilisim