Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan 3. grup seçimlerini ekim ayında sona erdirmesi bekleniyor. Bu noktada ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinden sonra kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.

Komanda ve Asayiş Alımları Olacak

BMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019’da 19 bine çıkarmak istiyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bu sebeple birçok adayın gözü kulağı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelecek olan habere kilitlendi. Bu noktada 20 binden fazla uzman erbaş alımı yapılması beklenirken 4. Grup alımları da 3. Grup alımlarının bu ay sonunda bitmesi ile başlayacak. Daha önce Asayiş ve komando branşlarına yapılan uzman erbaş alımlarında 1. grup seçim aşaması yapılmış olup yeni alımların da bu kadrolarda yapılması muhtemel.

3. Grup Sonuna Gelindi

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin sitesinde en son alım Uzman Erbaş Atama Sonuç Duyurusu EnifoçaJ.Komd.Ter.Müc.Ok.K.Lığı Emrine Atanan Sıhhiye Ve Komando Branşlı yapılmıştır. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığının personel temin ve yetiştirme strateji doğrultusunda ve artan uzman erbaş ihtiyacı olduğunda dolayı başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır.