İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı sınır içi ve sınır dışı operasyon faaliyetlerine devam etmekte olup açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için çok sayıda askeri personel alımı gerçekleştirmektedir.

Buna göre geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile Jandarma Genel Komutanlığının subay rütbeli 500 askeri personel alımı yapacağı öğrenildi. Başvurular halen devam ediyor peki subay alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, aranacak şartlar nedir? İşin Olsa ekibi olarak Jandarma 500 subay alımına ilişkin tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay alımında aranacak şartlar nedir? Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, ilgili lisans bölümlerinden 10 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilmek, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den 60 ile üzeri puan almak, ALES eşit ağırlıktan 50 ile üzeri puan almak, 1 Ocak 1991 ve sonrası doğumlu olmak (yüksek lisans adayları için 1 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olmak), fiziğinde kusuru olmamak, silah taşıyabilir olmak, sağlık sorunu olmamak, madde kullanıcısı bağımlısı olmamak şartları aranmaktadır. Peki adaylar müracaatlarını hangi tarihlerde ve nasıl yapacak?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay alımında başvuru detayları nedir? Adaylar müracaatlarını 19 Mart ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ya da Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi www.jandarma.gov.tr'ye giriş yaparak e-devlet'e girmesi ve buradan da müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ BURADA