İçişleri Bakanlığına bağlı görevlerine icra etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı boş kadroların doldurulması için uzman erbaş rütbesinde askeri personel alımı ilanı yayımladı. Buna göre uzun süredir Jandarma Genel Komutanığından ilan yayımlanması beklenirken gerekli ilan bugün yayımlandı ve 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı öğrenildi. Alım yapılacak branşlar arasında Jadarma Özel Harekat JÖH kadrosu da bulunmaktadır.

Jandarma Genel Komutalığı tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna bugün duyuruldu. İlgili ilana göre 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi. Alım yapılacak olan uzman erbaş sınıflar ıarasında Jandarma Özel Harekat Komandosu ve Asayiş Jandarma bulunmatadır. GençlJerin pek çoğu asayiş jandarma olmayı hayal ederken pek çok kişide seçkin bir sınıf olarak bilindiği için Jandarma Özel Harekat JÖH branşını tercih etmektedir. Peki şartlar ve detaylar nelerdir?

JÖH BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR

Jandarma Özel Harekat olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sicili uygun olmak, sağlık sorunları olmamak, askerlik görevine engeli olmamak, en az ortaöğretim mezunu olmak, KPSS girmiş olmak (girmeyenlerde başvurabilir), 27 yaşından büyük olmamak gibi şartlar aranırken müracaatlar 19 Mart 2019 tarihinde başvurular başlayacak. Detayları öğrenmek isteyenlerin aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

JANDARMA ALIMI VE HABERLERİNİ BU SAYFALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim