Binlerce adayın merakla beklediği 2020 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan astsubay ve subay alımına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Jandarma tarafından yapılacak olan bu alıma girmek için adayların YKS sınavında ilgili puanı almış olmaları şartı aranmakta olup bu kapsamdageçtiğimiz gün güncellenen YKS kılavuzunda JAMYO ve JSGF 'ye astsubay subay alımı başvurularının YKS sonuçları açıklanmadan önce alınacağı açıklamasına yer verildi. İlgili güncellemeye ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

ÖSYM Açıklama Yaptı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılında yapılacak olan YKS sınavına ilişkin kılavuzuna güncellendiği ifade edilmiş olup "Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi (JSGF) ile Meslek Yüksek Okulu (JAMYO)’ na girmeye istekli adayların ön başvuruları https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden Haziran-Temmuz ayları arasında YKS sonuçları açıklanmadan önce alınacaktır” açıklaması yapılmıştır. Buna göre YKS sonuçları 28 Temmuz günü açıklanacak olup adayların ön başvuruları da yukarıda yer aldığı şekli ile JGK ilgili internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Güncel Başvuru Şartları

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2. Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, 3. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, başvuru yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla yirmi bir yaşını bitirmemiş olmak, 4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, 5. Başvuru yapılan yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) [MYO için Temel Yeterlilik Testine (TYT), Fakülte için ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT)] katılmış ve tespit edilen taban puanı veya üzerinde not almış olmak, şehit ve gazi eş ve çocukları için belirlenen taban puanın en az % 80’ini almış olmak, 6. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi ile JAMYO’ na alınacak şehit ve gazi eş ve çocukları için belli bir kontenjan ayrılacaktır. 7. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, 8. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık YeteneğiYönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak başta olmak üzere toplamda 24 başvuru şartını sağlaması gerekmektedir. Güncel kılavuza ulaşmak ve başvuru şartlarının tamamını görüntülemek için: https://www.osym.gov.tr/TR,19226/2020-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yks-kilavuzu.html

Editör: TE Bilisim