jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılı Uzman Erbaş Alımı ilanı yayımlandı. İşin Olsa ekibi olarak ilanı ilk sizlerle biz duyurmuştuk. Başvurular hakkında da en detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Jandarma yayımladığı ilan ile Askerki Personel Alımı kapsamında 2021 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı yapacak. Farklı alanlarda yapılacak alımlar için KPSS Puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın Jandarma kadrolarında ve Lojistik Mesleki alanlarda Uzman Erbaş alınacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı. Online olarak yapılacak başvurular hakkında detayları haberimizin devamında paylaşıyoruz.

5000 Uzman Erbaş Alımı Yapılacak!

jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere aşağıdaki alanlarda alım yapacak.

  • 3770 Jandarma (Komando-Asayiş),
  • 925 Lojistik Alanda Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli),
  • 265 Muhabere,
  • 13 Bot Serdümeni,
  • 10 Havacılık,
  • 3 Kurbağa Adam (Dalış Amiri)
  • 14 At Bakıcısı,

Detaylı Alt Dağılımlar Şöyledir:

Jandarma Uzman Erbaş Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

  • Jandarmanın Uzman Erbaş alımı ilanına öncelikle genel nitelikleri ve sonrasında özel nitelikleri taşıyan adayların başvuruları alınacak. Bu doğrultuda adaylardan, genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak,
  • Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olmak, 
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2021 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak,
  • Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,
  • Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak, Jandarma branşından (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adaylarda en az Ortaöğretim (Lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir.

KPSS'li KPSS Siz Alım Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için adaylardan KPSS Şartı talep edilecek. Ancak en az ilköğretim mezunu alım yapılacak olup İlköğretim mezunu olan adaylardan KPSS Şartı aranmayacak.

Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için ise 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 KPSS Puanı almış olmak.

Başvuru Süreci Başladı!

Jandarmda Genel Komutanlığı 5 bin Uzman Erbaş alımı için adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecekler. Başvurular 21 Ocak 2021 ( Bugün ) itibari ile başlamış olup en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılacak. Adaylar başvurularını alağıdaki bağlantı üzerinden gerçekleştirebilirler.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden gerçekleştirecekler. Bu kapsamda başvuru adımları şöyledir.

a. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden ‘‘Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların başvuru kılavuzunun tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması kendi yararlarına olacaktır. Kılavuzu okumamaktan kaynaklanan mağduriyet adayın kendisine aittir.

c. Başvurular; 21 Ocak 2021 günü başlayıp, 31 Ocak 2021 günü saat 23.59’da sona erecektir.

ç. Başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine eDevlet kapısı üzerinden yapılacaktır. e-Devlet sistemine e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim