Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyelerinde güvenlik personeli olarak istihdam etmek üzere askeri alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı personel temin ilanı ile Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Alım başvuruları devam ediyor ve adaylar halen Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapabilir.
Peki Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri alım ilanı yayımlamıştı. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Askerlik hizmetini yapmış yada yapıyor olmak (20 Temmuz 2017'e kadar terhis olabilmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olmak)
Askerlik terhisinin üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm ve üzeri boya sahip olmak
Sağlığı iyi olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için pek çok şart aranmaktadır. Başvurular 20 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 17 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Müracaat etmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim