Jandarma korucu alımı içn gelişmeler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara dayanarak kadın Korucu Alımları da ilgi görmeye başladı. Kaymakamlıklar bu yönde yeni ilanlar yayımlamaya devam edecekler. Peki kadın Korucu Alımı yapılacak mı? Kadın Korucu alımı için adaylardan aranan şartlar nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Kadın Korucu Alımı hakkında bilgileri aktaracağız.

Korucu Alımı İlanları Yayımlanıyor!

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan Korucu Alımları Kaymakamlıklar tarafından yayımlanıyor. Söz konusu Güncel Korucu alımı listesine dayalı olarak Erkek Korucu alımları yapılıyor. Son zamanlarda İşin Olsa ekibi olarak gündeme getirdiğimiz Korucu Alımı için yeni ilanları ve duyuruları sizlerle paylaşıyoruz. Bu yönde en çok Aranan Hakkari, Muş, Yüksekova ve Diyarbakır Korucu alımı için yeni ilanlar gelecek.

Kadın Korucu Alımı Yapılacak Mı?

Korucu alımları genel olarak Erkek Korucu Alımı yapılıyor. Ancak Bazı Kaymakamlıklar ihtiyaç doğrultusunda bünyesindeki eksikliği gidermek adına Kadın Korucu Alımı gerçekleştiriyor.

Kaymakamlıklar Düğmeye Bastı! Güncel Korucu Alımı İlan Listesi:

Kadın - Erkek Korucu alımları için süreç devam ediyor. Kaymakamlıklar belirli aralıklarla Korucu alımı ilanlarını yayımlıyor. 15 Bin Korucu alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde ilgili ilanlara ve haberlere ulaşabilirsiniz.

GÜNCEL KORUCU ALIMI İLANLARI

İLGİLİ HABER:https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/jandarma-2022-yili-korucu-alimi-guncel-ilan-listesi-15-bin-korucu-h42642.html

Kadın Korucu Başvuru Şartları Nedir?

Kadın korucu alımı için adaylardan,

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- 35 Yaşından gün almamış olmak,

- Okuryazar olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Kan davasına karışmamış ve bu yönde hüküm almamış olmak,

- Fiziki Yeterlilik testinde başarılı olmak,

- Siyasi Parti üyeliği olmamak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Köy muhtarı ve ihtiyar heyeti harici seçimle gelen bir görevde bulunmamak,

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Kadın korucu adayları başvuru şartlarını sağlıyor olmaları dahilinde başvurlarını şahsen İlgili alım yapacak Kaymakamlık Jandarma Genel Komutanlığına şahsen veya posta yolu ile başvuru yapacaklar. Henüz aktif bir ilan bulunmuyor. İşin Olsa Mobil Uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan tamamen ücretsiz olarak indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA

Korucu Alımında Uygulanan Sınavlar Hangileridir?

Korucu alımlarında adaylara Fiziki Yeterlilik testi ve sonrasında sözlü Mülakat yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim