İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde yer alan personel temin bölümü aracılığı ile askeri personel alımları yapmaya devam etmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ve resmi internet sitelerinde ki personel temin bölümünden geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ilan da 8 farklı için kadın ve erkek olmak üzere toplam 2 bin 650 kişilik astsubay alımı yapılacağı öğrenildi. Peki Jandarma Genel Komutanlığı hangi sınıflar için kadın ve erkek astsubay alımları yapacak ve kimler başvuru yapabilir.

ALINACAK SINIFLAR

Jandarma,
U/H Teknisyeni,
İstihkam,
Muhabere,
İkmal,
Bakım,
Personel ve Maliye
Bando

Yukarıda belirtilmiş olan sınıflara kadın ve erkek olmak üzere astsubay alımı yapılacaktır.

ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI

Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül 2017 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar içinotuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.
www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanan Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzunda düzenlenmiş olan 'Sözleşmeli Astsubay adaylarında aranacak nitelikleri taşımak

Başvuru yapacak olan adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir.

MÜRACAATLAR

Jandarma Genel Komutanlığı 2 bin 650 kadın ve erkek astsubay alımı ilanına başvuru yapacak olan adayların aşağıda ki link aracılığı ile 28 Nisan 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

ASTSUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLANLARDAN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim