Mart 2020 itibariyle en çok beklenen alım haberlerinden biri de Jandarma Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl içerisinde yapılması beklene subay, astsubay alımlarıydı. Bu doğrultunda gündemde yer alan açıklamaya göre Jandarma Genel Komutanlığı 18 ile 19 Mart 2020 tarihleri arasında bünyesinde istihdam etmek üzere astsubay ve subay alımı yapacak olup adaylar sadece 2 gün içerisinde ilgili alım için başvuru yapabileceklerdir. Özellikle ilan şartları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Jandarma JAMYO JSGF Subay AstsubayBaşvuru Şartları

İlgili alım için adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında Lise mezunu olmak, T.C. vatandaşı olmak, evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadın veya erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, başvuru yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, başvuru yapılan yıl YKSve MYO için TYT, Fakülte için ise TYT ile AYT katılmış ve tespit edilen taban puanı veya üzerinde not almış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak şartları ayrıca:

Herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak, başvuru yapılan yıl (YKS) yapılmasını müteakip belirlenecek geçici kayıt tarihinden önce lise ve dengi okullardan mezun olabilecek durumda olmak şartlarıdır.

Başvuru Şekli

Adayların ilgili alım için ön YKS ve TYT sınavlarına girmesi gerekmekte olup bu kapsamda ön başvuru için YKS sınavına da katılmaları gerekmektedir. Bu sebeple ilk olarak YKS için 18 Mart ve 19 Mart 2020 tarihleri arasında geç başvuru kaydını kaçırmamaları gerekmektedir. Zira daha sonrasında ilgili alım için sınav şartını sağlama durumu ortadan kalkmış olacaktır.

Başvurular ise ÖSYM sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir.

Editör: TE Bilisim