Adayların merakla beklediği Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı ilanı Ekim ayında yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı 2017/10 kapsamında Seçme Sınavı ile Sözleşmeli olarak Uzman Erbaş alımı gerçekleşitrecek. İlana göre adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı istenmeyecektir. Hala askerliğini yapmakta olan adaylardan başvuru yapabilecektir. Jandarma Genel Komutanlığı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı ve Ön Başvurular İnternetten elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylar, 01 Aralık 2017 tarihine Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinde yayımlanan başvuru sonuçlarına bakarak detayları öğrenebilecekler. Ayrıca yayımlanan duyuru tebligat niteliğini taşıyacak ve adaylara posta yolu ile veya yazılı olarak herhangi bir belge iletilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan, Seçme sınavlarından başarılı ile geneç adaylardan TSK sağlık yönetmeliğine göre Komando uzman Erbaş olur veya uzman Erbaş olur raporu alabilmek, en az 164cm boyunda olmak,En az lise mezun veya dengi okul mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2017 yılının başından beri 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak,Askeri öğrenciliği ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 13 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru iŞlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. internetten yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir. Ön Başvuru sistemi son başvuru günü saat 17:00 da sona erecektir. 

Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek boy ve kilo ölçüm tablosuna ve diğer bilgilere ulaşabilirler. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Başvuru Ekranı İçin : https://goo.gl/vXE8s1

Editör: TE Bilisim