İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile ilan ettiği 2017/2 alımları için lojistik branşlar için alımların yapılacağını belirterek adayların en az ilköğretim mezunu olması gerektiğini duyurmuştu.

Lojistik sınıflara başvuru yapacak olan adayların mutlaka meslekleri hakkında sertifikaları ya da belgeleri olması gerekmektedir. Aksi takdirde ben bu işi biliyorum şeklinde yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

Son Tarih 17 Şubat 2017

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin başvuruları halen aktif durumda ve adayların başvuruları kabul edilmektedir. Farklı farklı lojistik birimleri için en az ilköğretim mezunu adayların başvuruları kabul edilmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az ilkokul mezunu olmak
Askerlik yapmış olmak ya da yapıyor olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Lojistik sınıflar için meslek sahibi olmak
Sağlıklı olmak
164 cm'den küçük olmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Jandarma genel Komutanlığı tarafından aranmakta olup adayların bu niteliklerin tamamına sahip olması gerekmektedir. Alınacak olan en az ilköğretim mezunu uzman erbaşların başvurularını 17 Şubat 2017 tarihine kadar yapması gerekmektedir. Bu tarihlere kadar yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Müracaat etmek isteyenler aşağıda ki linki takip edebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim