Jandarma Genel Komuntanlığı bünyesinden yayımlanan genel duyuruya göre 22 bin uzman erbaş alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanın içeriği yapılacak 22 bin uzman erbaş kadrsounun içerisinde Jandarma Özel Harekat kuvvetleri bünyesine de yapılacak olan uzman erbaş alımını da kapsamış olduğundan bu konuyla ilgili genel bir bildiri geçilip aynı zamanda da yapılacak alımla ilgili genel şartlar ve başvuru detayları adaylara bildirildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, cinsiyeti erkek olması, adli soruşturmasının temiz olması, geçmişte cezaevinden 6 aydan daha fazla kalmasını gerektiren bir suç işlememiş olması, adli sicilinin temiz olması, bu işi yapacağına dahil temiz bir sağlık raporunun bulunması, kamu haklarından mahrum bırakılmış olmaması, nüfus kaydının 4 Nisan 2019 tarihi itibariyle 20 yaşını doldurmuş olmak ve 27 yaşını da doldurmamış olması önemlidir. 

BAŞVURU DETAYLARI

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımına ilişkin yapılan başvurulara göre 19 Mart 2019 (yarın) tarihinde başlayarak 4 Nisan 2019 tarihinde son ereceği belirtilmektedir. 

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine başvuru yapmak isteyen adayların başvurularını "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresi aracılığıyla gerçekleşeceği belirtilmiştir.

Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim