Jandarma Genel Komutanlığı 15 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda ve farklı nitteliklerde toplamda 20 adet sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Jandarma Genel Komutanlığı alımlarını 375 sayılı KHK'ya tabi açıktan temin yolu ile sözleşmeli olarak yapacak. Adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. 20 kişilik kadro için tamamı ise en az lisans mezunu olmak zorundadır.

Jandarma Genel Komutanlığı Hangi Kadrolara Alım Yapıyor?

Jandarma Genel Komutanlığının alım yapacağı kadrolar ve kadro sayısını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.
UNVANI ALINACAK PERSONEL SAYISI KPSS TÜRÜ
SİSTEM VE YÖNETİM GELİŞTİRM E UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
SİSTEM VE ALT YAPI UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
YAZILIM GELİŞTİRM E UZMANI 11 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
RİSK ANALİZ VE AÇIKLIK TESPİT UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
SALDIRI TESPİT VE ÖNLEME UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
JEMUS DONANIM GELİŞTİRM E, İNCELEME VE TAKİP UZMAN 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
JEMUS YAZILIM GELİŞTİRM E, TAKİP VE DENETİM UZMAN 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
ELEKTRON İK HABERLEŞ ME VE GÜVENLİK UZMAN 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
AĞ GÜVENLİK CİHAZLARI YAPILANDI RMA VE YÖNETİM UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)
UYGULAM A VE VERİ TABANI GÜVENLİK UZMANI 1 2016 KPSS KPSSP3 (EN AZ 60 PUAN)

Bu Kadrolara Göre Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacağı kadrolar için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmak, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlara yönelebilmek ve öğrenmeye meyilli olmak, yoğun iş temposunda takım çalışmasına ayak uydurabilmek, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Belge olarak öğrenilen programlama dillerinin belirtildiği onaylı lisans veya lisansüstü transkript belgesi veya mezun olunan bölümden alınan eğitimi yapılan programlama dillerini belirten onaylı yazı, çalışılan yerden alınan ve kullanılan programlama dillerini gösteren onaylı yazı veya eğitim kurumlarından alınan kurs katılım sertifikaları gibi belgeler kabul edilir, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,7. Mevcut projelere/yazılımlara hızlı adapte olmak ve geliştirmek, güçlü iletişim ve problem çözme yeteneklerine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan ve kadroya ait özel şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Başvurular nereye ve en son ne zamana kadar yapılmalı ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar 15 Şubat 2017 tarihi ile 10 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru tarihi günü saat 17:00 a kadar sadece www.jandarma.tsk.tr internet adresinden yapılacak olup, posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve bu başvurulara cevap verilmeyecektir. Adaylar sadece bir unvanda başvuru yapacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim