Askeri persnel alımları kapsamında her yıl binlerce personel alımı gerçekleştiriliyor. Bu personel alımlarında, yoğun ilginin söz konusu olduğu uzman personel alımları ve JÖH alımlarına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli bir açıklamayla gündeme gelmişti. Bakan Soylu açıklamasında her yıl yapılan binlerce askeri personel alımına dikkat çekerek, askeri gücümüzü kuvvetlendirmeyi ve profesyonelleştirmeyi hedeflediklerini aktarmıştı. Hedeflerinde 2021 yılına kadar Jandarma' yı profesyonelleştirmeyi hedeflediklerini vurgulamasının yanı sıra 2016 yılından itibaren de çok sayıda uzman personel alımı yapıldığına değinmişti.

2016 yılında 42 bin uzman personel

2021 hedeflerinde profesyonelleştirilmiş bir Jandarma olduğunu aktaran İçişleri Bakanı Soylu, 42 bin uzman personel alımının 2016 yılı itibariyle yapıldığına dikkat çekerek, toplam sayının 195 bine ulaştığını ifade etti ve her yıl 25 bin Jandarma alımının yapılacağını kesin ve net ifadelerle kamuoyuna aktarmıştı.

Hangi personel kadrolarına alım yapılacak?

Bakan Soylu açıklamasında kadrolara yönelik detayları paylaşmamış, herhangi bir aktarımda bulunmamıştı. Yalnızca alımların yapılacağını merak eden ziyaretçilerimiz için bu noktada Sahil Güvenlik Komutanlığına yapılan alımlardan bahsedebilmekteyiz. Sahil Güvenlik Komutanlığı' na geçen yıl 647 personel alımı yapılmış ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da bu konu dile getirilmişti.

Jandarma JÖH, JÖAK VE Uzman Personel Alımlarında yaş şartları sosyal medya gündeminde

Yapılacak alımlarda hem sosyal medyada hem de sitemize gelen yorumlarda/mesajlarda çok sayıda yaş şartlarında bir değişiklik olup olmayacağı yönünde sorular yöneltilmekte. Konuya ilişkin henüz bir ilan yayımlanmadan yorum yapmanın zor olduğunu hatırlatarak, geçen yıl yayımlanan ilanlardan farklı bir ilan sürecinin bizi beklemediğini düşündüğümüzü aktarmak isteriz. Sizler de yorum alanından bize bu konu hakkındaki düşüncelerinizi iletebilirsiniz.