Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumların eksikliğini gidermek için 2019 yılı astsubay alım başvuru kılavuzu 2019 Şubat ayı içerisinde ilan edilmişti. Başvurularına 25 Şubat 2019 tarihinde başlayan binlerce aday başvurusunu yaptı. Ancak henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşıyor ve başvuru yapmanız sağlıyor olacağız.

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞIMILI:

Yukarıdaki tabloda da görüleceği üzere Jandarma Genel Komutanlığı farklı alanlarda astsubay alımı yapacak. Bu kontenjanlardan Şehir ve malul eş ve çocukları içinde kadro verildi Adaylardan lisans veya ön lisans seviyesinde Kamu Personeli seçme sınavı şartı aranıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Başlıca nitelikler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Eğitimini Ön Lisans veya Lisans seviyesinde tamamlamış olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Terör örgütü üyesi veya bağlantısı bulunmamak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

Sağlık Şartı: Alkol uyuşturucu veya herhangi bir madde den tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve görevini yapmasına engel olacak sağlık sorunu olmamaları gereklidir.

KPSS Şartı: Ön Lisans veya Lisans seviyesinde KPSS ye girmiş olmak ve Ön Lisasns mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı: 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile düzenlenmiş nüfus kaydına göre 27 yaşını bitirmemiş olmak ve Lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 13 mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. internet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARININ AÇIKLANMASI:

Ön Başvuru yapmış olan adaylar için Sınav yapılacakç Ön başvurusunu kabul edilen adaylar belirtilerek. kadro sayısının 10 katı kadar değerledirmek için Sınava çağırılacak. Ön Başvurusu kabul edilmiş olanlar için sınav ücreti olarak 50 TL alınacak ve sınav ücretinin nereye yatırılacağı sonradan Ön Başvuru sonuçları ile birlikte açıklanacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU SONUÇLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK ANINDA SONUÇLARDAN HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.