Jandarma Genel Komutanlığı 12 Eylül 2022 tarihi ile yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Uzman Erbaş Alımı yapılacağını bildirdi. İlan önce Resmi Gazetede yayımlanarak ilk müjde verilmişti. İşin Olsa ekibi olarak ilk olarak sizlerle biz paylaştık.

Ancak Resmi gazetede ön bilgilendirme yapılmıştı ve adayların merakla beklediği Başvuru Kılavuzu az önce yayımlandı. Herkesin merak ettiği, Kontenjan Dağılımı, Kilo Boy Çölüm Tablosu, Nitelik belgesi ve diğer bilgiler paylaşıldı.

İşin Olsa ekibi olarak başvuru kılavuzunu da ilk biz sizlerle paylaşacağız. Bildiğiniz üzere jandarma bünyesine 2023 yılı kapsamında 7500 Uzman Erbaş Alımı yapılacağını bildirdi. Alım yapılacak kontenjanlar belli olmuştu ancak detaylı alan dağılımı paylaşılmamıştı. Peki bu haberimizde sizleri hangi konularda bilgilendireceğiz?

7500 uzman erbaş alımı kontenjan dağılımı nedir?

Başvuru şartları nelerdir? Kimler uzman erbaş olabilir?

Online Başvuru ekranı nedir? Nasıl başvuru yapılır?

Kilo ve Boy ölçüm tablosu nedir?

KPSS detayı nedir?

Yaş şartı kaç olacak?

Gibi bilgileri siz değerli okurlarımız ize paylaşacağız.

7500 Uzman Erbaş Alımı Kontenjan ve Alan Dağılımı Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı 2023 yılı kapsamında istihdam edilmek üzere 12 Eylül 2022 tarihi ile yayımladığı ilana göre “ 6605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında “ olmak üzere 7500 Uzman Erbaş alımı sadece Erkek adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları Nedir? Kimler Başvuru Yapabilecek?

Jandarma Uzman Erbaş alımına genel ve özel nitelikler aranacak. Ancak Bu yıl alımlar İlköğretim mezunu adaylar dan da başvuru alımacak. Genel olarak adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ( Taksirli suçlar hariç diğer suçlardan 30 günden fazla ve Taksirli suçlar nedeniyle 6 ay veya daha fazla süre ile cezaya mahkum olmamak )
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir komutanlık veya TSK’da subay, Astsubay, Uzman Jandarma veya Uzman Erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

Şartları aranacak.

Uzman Erbaş Alımı Özel Şartları:

KPSS Şartı Nedir?

Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylardan KPSS Şartı aranacak. Adayların 2020 veya 2021 yılında yapılan KPSS’den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

İlköğretim Mezunu olan adaylardan Lojistik alanda başvuru için herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak.

Askerlik Hizmetini Yapan Adayların Bilmesi Gerekenler:

Adayların Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmaları gereklidir.

Hala Askerlik hizmetini yapan adaylardan başvuru için birlik komutanlıklarında düzenlenecek Nitelik Belgesinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Nitelik belgesi şöyledir:

Yaş şartı nedir?

Uzman Erbaş adaylarının 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Buna göre “ 01 Ocak 2003 (dahil) - 01 Ocak 1995 (dahil) tarihleri arasında doğanlar” başvuru yapabilecekler.

Öte yandan Askerliğini yapmış olan adaylardan yaş olarak ise, terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak ve 27 Yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir. Yani adayların 12 Eylül 2017 tarihi ve sonrasından terhis olmaları gereklidir.

Sağlık Şartı Nedir?

Uzman erbaş olabilmek için Jandarma ve TSK belirtilen sağlık şartlarının sağlanıyor olması gereklidir ve Sağlık raporundan UZMAN ERBAŞ OLUR raporu alabilmek gereklidir.

Boy-Kilo Şartı Nedir?

Uzman Erbaş alımında boy şartı sadece Erkek adayların başvuru yapabileceği gibi 167cm ile 210 cm arasında olmak gereklidir. Aynı zamanda Boy Kilo orantısı olması gerekmektedir. Aşağıdaki tablodan boy kilo ölçüm tablosuna ulaşabilirsiniz.

Lojistik Branşta Kontenjana Göre Başvuru şartları:

Jandarma lojistik branşte 400 Uzman erbaş alımı için kontenjanına göre başvuru detayları belli oldu.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/jandarma-kpss-siz-400-lojistik-bransli-uzman-erbas-alimi-kontenjanlar-h42746.html

Online Başvuru Ekranı Açıldı! Nasıl ve Ne Zaman Başvuru Yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 Uzman Erbaş alımı için başvuru süreci başladı. Jandarma Genel Komutanlığı az önce BAŞVURU KILAVUZU yayımlayarak adaylarla paylaştı. Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuruları 12 - 26 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvurular sadece Elektronik ortamda Jandarma Personel Temin adresi üzerinden yapılacaktır. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde başvuru ekranı ve başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim