Jandarma Genel Komutanlığı Geçtiğimiz günlerde resmi internet adresi üzerinde yayımlamış olduğu duyurusuna göre 481 kişilik boşluk ile askeri personel alımı yapılacak. Alımlar Kamu Personeli seçme sınavı puan durumuna göre yapılacak olup farklı kadrolarda yerleştirme yapılacaktır.

İLANIN DETAYLARI:

Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/ Sözleşmeli olarak kadın erkek adaylar içerisindeni Komutanlığı karrgahı ile bağlısı birlik ve kurumlarda görevlendirmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına elirtilen 12 farklı kadro ile alım yapılacak.

  1. Jandarma: 383
  2. Personel: 32
  3. İkmal: 10
  4. Maliye: 9
  5. Beden Eğitimi Öğretmeni: 7
  6. Bakım: 5
  7. İnşaat Mühendisi: 3
  8. İstihkam:7
  9. Muhabere: 12
  10. Veteriner: 1
  11. Tabip (Muvazzaf): 10
  12. Diş Tabibi (Muvazzaf):2

KPSS DETAYI:

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev alacak adayların bazı kadrolar için KPSS ve ALES şartı taşıyor olmaları gereklidir. ANcak Muvazzaf olarak alım yapılcak Tabip ve Diş Tabibi adayları için ise KPSS ve ALES niteliği bulunmamaktadır. Bu yönde sözleşmeli olarak alım yapılacak pozisyonlar için, KPSSp3 puan türünden en az 65 ve ALES EA dan en az 60 puan almış olmaları gereklidir. KPSS ve ALES geçerlilik yılı 2018 veya 2019 olarak kabul edilecektir.

DİĞER ŞARTLAR:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az dört yıllık lisans programlarından mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine (04 Ağustos 2020) kadar mezun olabilecek durumda olmak,

- 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 ve Muvazzaf Tabip ve Diş Tabibi Subay adayları için 32 yaşını bitirmemiş olmak,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak,

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

- Hamile olmamak,

- Daha önce görec yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı başvuruları 16 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim