Herkesin bildiği gibi Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli olarak uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu ve bu yönde başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanmış olan kılavuzda 40 bin kişi sınava tabii tutulacağı belirtti ve söz konusu alımlar en az lise mezunlarını kapsayacağı için eğitimine göre de dağılım belirtildi. İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlerle aşağıda paylaşıyoruz.

KPSS DETAYI:

Öncelikle KPSS detayı ile başlamak gerekirse, Jandarma Genel Komutanlığı adayların %50 sinden KPSS şartı arayacak ve diğer %50 si için KPSS şartı aramayacak. Bu bağlamda jandarma toplamda 40 bin kişiyi sınava çağıacak olup, sebebini ise sınav alanlarının kapasitesi nedeni ile olduğunu belirtti.

Adayların yarısından 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranıyorken diğer yarısı için ise KPSS ye girmiş 50 puandan az olmuş veya KPSS ye girmemiş olmak şartı aranacak.

KPSS Puanına Göre Dağılım Nasıl Yapılacak?

KPSS puanı 50 olan adaylar için sınava çağırılma esaslarına göre, 20 bin kişilik adayın, %35 i yani 7000 kişi Lise mezunlarından, %33 ü yani 6600 ü Ön Lisans mezunlarından ve %32 si yani 6400 ü Lisans mezunlarından oluşacaktır. Daha detaylı anlatabilmek gerekirse;

KPSS Puanı 50 den az olan veya KPSS ye girmemiş olanların Sınava çağırılma esasları:

KPSS den 50 puanın altında almış veya KPSS ye hiç girmemiş olan adaylardan 20 bin kişi sınava çağırılacak. Buna göre 20 bin kişilik kadronun, %35‟i (7000) Lise mezunu olanlardan, %33‟ü (6600) Ön lisans mezunu olanlardan, %32‟si (6400) Lisans mezunu olan adaylardan çağrılacaktır. Daha detaylı anlatmak gerekirse;

Ön bsaşvurular, özel şartlar , Genel şartlar ve başvuru kılavuzu için ve tüm detaylar için işin Olsa Ekibimiz tarafından yazılan habere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 Uzman Erbaş Alımı Başvuru Genel Şartlar ve Özel Şartlar! Başvuru Ekranı

DİĞER UZMAN ERBAŞ ADAYLARI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN VEYA SORULARINIZA CEVAP BULMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim