jandarma Genel Komutanlığı 8 Nisan 2022 tarihi ile yayımlamış olduğu duyuruya göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 Askeri personel alımı yapacağını resmi gazetede bildirmişti. Ancak Resmi gazetede lojistik branşlı kadro dağılımı paylaşılmamıştı ki az önce Jandarma'dan gelmiş olan son dakika duyurusu ile Jandarma Lojistik branşlı uzman erbaş alımı kontenjan dağılımı ve ilan detayları paylaşıldı. Peki Hangi kontenjanlarda Lojistik branşlı perosnel alımı yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Jandarma 2022 Lojistik Branşlı Uzman Erbaş Alımı Kontenjan Dağılımı:

Kimler Uzman Erbaş Alımına Başvuu Yapabilecek?

Jandarma Uzman Erbaş alımına başvurulşar bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirilecek. En az İlköğretim mezunu olmak gerekiyor. İlk Öğretim mezunları için KPSS Şartı aranmayacakken Lise ve Ön Lisans mezunu olanlardan en az 50 KPSS Puanı şartı istenecek.

Ayrıca Yaş şartı olarak 20 yaşını tamamlamıl ve 27 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Askerliğini yapmış olan adaylar için Terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmiş olmaması ve aynı zamanda 27 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Hala askerliğini yapan adayların ise Komutanlıklardan alınacak Nitelik Belgesinden en az 80 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2022) tarihi itibarıyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak gibi nitelikler aranacak. Tüm başvuru şartlarını incelemek için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Kontenjanına Göre Özel Başvuru Şatları:

Başvuru Süreci Başladı!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı başvurusu nbaşladı. 8 Nisan 2022 tarihli başlamış olan uzman erbaş alımı başvuruları en geç 24 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece İternet üzrerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim