Jandarma Genel Komutnlığına Uzman Erbaş Alımı Yapılacak. Jandarma'dan 2022 yılında beklenen ilan şimdiden gelerek 2022 yılı için Uzman Erbaş Alımı yapılıyor. Başvuru sürecinde artık sona geldiğimiz Jandarm Genel Komutnalığı için Uzman Erbaş Alımı sonuçları bekleniyor. Peki Başvuru yapmış olan adayların bilmesi gerekenler veya henüz başvuru yapmamış olan adayların bilmesi gereken nedir?

Uzman Erbaş Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • 3.901 jandarma,
  • 804 lojistik alt branşlı (mesleki nitelikli),
  • 250'si muhabere,
  • 12 at bakıcısı,
  • 23 bot serdümeni,
  • 10 havacılık branşlarında

olmak üzere toplam 5.000 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edilecektir.

TEMEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Jandarma Uzman Erbaş Alımı için adaylarda temel olarak,

Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar (Mesleki nitelikli branşlara müracaat edecek ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan lisans, ön lisans ve lise mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2020-2021 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunun 4’üncü maddesinde belirtilen esaslara ve Tablo-7’deki niteliklere göre sınavlara çağrılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuruları 1 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 10 Ekim 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden Elektronik ortamda apılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığına Uzman Erbaş Alımı için 10 ekim 2021 tarihinde sona erecek olan Uzman Erbaş Alımı başvuruları için sonuçların Kasım Ayı gibi açıklanması beklenmektedir. Sınav tarihleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır. Adaylara bildirilen sınav tarihi değiştirilemeyeceğinden, adaylar kendileri için belirtilen sınav tarihi ve saatinde sınav yerinde hazır bulunacaktır. Bildirilen tarihte sınava katılmayan adaylar, başka bir tarihte sınava alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA