Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 03 Temmuz2020 tarihli yayımlanan ilana göre Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ( JAMYO ) ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi ( JSGF ) 1300 subay ve astsubay öğrencisi alacak. Başvurular 03 Ağustos 2020 tarihinde sona ermişti. Jandarma bu yönde adayları bekletmeden başvuruları değerlendirerek sonuçları açıkladı.

1300 SUBAY VE ASTSUBAY ÖĞRENCİSİ ALINACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 1300 kişilik boş kadro ile öğrenci alımı yapılacak. Bu kapsamda JSGF Muvazzaf Subay ihtiyacını karşılamak üzere 300 Erkek Öğrenci alımı yapılacak. Jamyo ise Muvazzaf Astsubay ihtiyacını karşılamak üzere Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna ( JAMYO ) 1000 Erkek öğrenci alımı yapılacak.

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

Başvurular 03 Ağustos 2002 tarihi ile sona ermesinin ardından adaylar için sonuçlar 4 gün içerisinde açıklandı. Bu yönde Jandarma Genel Komutnalığı tarafından gelen duyuruya göre 07 Ağustos 2020 tarihli sonuçları açıklandı.

2020 YILI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ BAŞVURU SONUÇ DUYURUSU

2020 YILI JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU SONUÇ DUYURUSU

SINAV AŞAMALARI NEDİR?

Jandamra Genel Komutanlığı JAMYO ve JSGF alımını yapacağı subay ve astsubay öğrencileri için aşağıdaki sınav aşamalarını uygulayacak.

  • Fiziki Kontrol, 
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı,
  • Mülâkat Sınavı,

(1) Fiziki Kontrol :

(a) Adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirilir.

(b) Fiziki kontrol; TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılır. Her bir aday, Tablo-1’de bulunan standartlara göre değerlendirilir. Ayrıca yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre vücudun herhangi bir yerinde dövme, kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak.) zorundadır.

(c) Fiziki Kontrol Komisyonu, standartları sağlayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olur.”, sağlayamayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Olumsuz karar verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.

(ç) Hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olamaz.” kararı verilen adaylar, itiraz hakkını kullanabilir, sonucun değişmemesi durumunda diğer sınav aşamalarına geçemezler.

(2) Fiziki Yeterlilik Sınavı :

(a) Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olur.” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

(b) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapar.

(c) Fiziki yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere TABLO-2’de örneği bulunan standartlara uygun parkurda, parkur geçiş talimatına göre uygulamalı olarak yapılır. (Parkur geçiş talimatı TABLO-2’nin devamındadır.)

(ç) Başarılı olmak için beş yüz tam puan (500) üzerinden en az üç yüz puan (300) almak zorunludur.

(3) Mülâkat Sınavı :

(a) Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar.

(b) Değerlendirmede adayın;

- Konu hakkında bilgi düzeyi,

- Kendisinden istenileni kavrama,

- Özgüveni,

- İfade etme yeteneği,

- Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yüz (100) puan olmak üzere toplam beş yüz (500) tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için beş yüz (500) puan üzerinden en az üç yüz (300) puan alması gerekir.

Editör: TE Bilisim