Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda askeri personel alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu başvurular 1 ay önce başlamıştı ve artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 03 Ağustos 2020 tarihine kadar gerçekleştirecekler. Peki henüz başvuru yapmamış olanlar için detaylar nedir? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi ( JSGF ) bünyesinde eğitim almak  için Muvazzaf Subay ihtiyacını karşılamak üzere 300 Erkek Öğrenci alımı yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki Muvazzaf Astsubay ihtiyacını karşılamak üzere Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna ( JAMYO ) 1000 Erkek öğrenci alımı yapılacak.

JAMYO NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu (Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna sadece J.Gn.K.lığı için öğrenci temin edilecektir.) miktarda muvazzaf astsubay yetiştiren, (2) yıl önlisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İçişleri Bakanlığına bağlı Meslek Yüksekokulu statüsündeki eğitim kurumudur. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda astsubay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan önlisans diploması da verilmektedir.

JSGF NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu (Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine sadece J.Gn.K.lığı için öğrenci temin edilecektir.) miktarda subay yetiştiren, bir yılı İngilizce hazırlık (Sınavlarda başarılı olarak kayıt yaptıran öğrenciler, İngilizce muafiyet sınavına tabi tutulacaktır. Bu sınavda başarılı olanlar doğrudan 1’inci sınıftan başlayacaktır.) olmak üzere (5) yıl lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İçişleri Bakanlığına bağlı yükseköğretim kurumudur. JSGF’de subay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar YKS’den aldıkları puana ve tercih ettiği puan türüne göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının on katına kadar adaya vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu yapılacaktır.

Başvuru sonuçları, sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır. Adaylar temin takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi’nde yapılacak duyurular ile SMS bildirileri resmi tebligat niteliği taşımaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ