Askeri personel alım ilanlarından bir tanesi de Kara Kuvvetleri Komutanlığında komando sınıfında uzman erbaş alımları olmaktadır. Buna göre 2020 yılının ilk ilanı ne zaman açıklanacağı şuanda belli değil. Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat 2019 yılının takvimine bakıldığında bu tarih önümüzdeki Şubat ayında olabileceği tahmin ediliyor. Adayların yoğun ilgi gösterdiği uzman erbaş komando sınıfı askeri ilanı için başvuru şartları şu şekilde olması beklenir.

KOMANDO UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, askerliğini halen yapmaya devam ediyor ya da yapmış olmaları, ayrıca tercih tarihi için 2015 yılı (tahmini olarak belirtilmiştir) ve sonrasında terhis olmuş olmaları istenilecektir. Yaş şartında ise 1993 (tahmini olarak yazılmıştır) yılı sonrasında doğmuş olmaları, daha önce askeri öğrencilik sınıfında iken ilişiği kesilmemiş olmaları, Daha önce TSK bünyesinde uzman erbaş, subay, astsubay sınıflarında istihdam edilmemiş olmaları istenilecektir. En çok merak edilen eğitim şartında ise adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekli olacaktır. Ayrıca başvuru kılavuzunda belirtilen diğer genel ve özel şartları taşımaları istenilecektir.

SEÇİM AŞAMASI;

Ön başvuru yapan adaylar için başvuru şartlarını taşıyan ve kabul edilenler daha sonra seçim aşamalarında davet edilecektir. Buna göre seçim aşaması 6 bölümden oluşmaktadır. İlk olarak yazılı sınav, daha sonraki aşamada teslime dilen evrakların kontrolü, boy ve kilo testlerinin yapılması, fiziki yeterlilik testleri, mülakat sınavı sağlık raporu ve güvenlik araştırması işlemlerinden oluşmaktadır. İlan ile ilgili gelişmeler ve resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim