Yayımlanan ilana göre Deniz ve hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine sözleşmeli olarak er alımı yapacak. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve hava Kuvvetleri Komutanlığı yayımladıkları ilana göre 2018 yılı için Sözleşmeli Olarak Er alımı yapacaklar. 2018 yılı er alımı için adayların mezuniyet şartını ve diğer şartları taşımaları şarttır. Buna göre en az ilköpretim er alımı yapılacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli er alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamamış ve Başvuru yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 25 yaşını bitirmemiş olmak, En Az ilköğretim mezunu veya yurtdışı dengi okul mezunu olmak, Askeri okullardan veya TSK dan her ne sebeple olursa olsun ilşkisi kesilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik hizmetine başlamış veya bitirmemiş olanlar için 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliğe elverişli değildir olarak terhis edilmemiş olmak, İlanda belirtilen boy ve kilo ölçüm tablosuna uygn olmak şartları aranacaktır.

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Aksi taktirde başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılırsa başvuru işemleri iptal edilecektir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini incelemeniz gerekmektedir. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim