Deniz Kuvvetler Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde eğitildikten sonra görev yapmak üzere çok sayıda uzman erbaş alımı yapmakta ve bu alımları dönem dönem gerçekleştirmektedir. Bu senenin ikinci alımı olan 2016 yılı 2. dönem Uzman Erbaş alımları Deniz Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların hızlı şekilde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmekte olup başvurular yarın sona eriyor.

13 Kasım'da Başvurular Bitiyor

Deniz Kuvvetler Komutanlığı, Uzman Erbaş alımı başvurularını 21 Ekim 2016 tarihinde almaya başlamış ve 13 Kasım 2016 tarihinde biteceğini duyurmuştu. Başvuru yapan adayların en az lise mezunu olması gerekiyor ve ön başvuruları kabul edilen adaylar yazılı sınavlara tabii tutulacak. Yazılı sınavların sonuçlanması ile başarılı sonuç elde edenler sağlık muayenesinden geçecektir. Buradan da başarılı olanlar fiziki yeterlilik sınavı ve ardından uygulamalı meslek bilgisi sınavına tabii tutulacak. Buradan da başarılı olanlar son olarak mülakatlara girecek ve diksiyonu ile konuşması kontrol edilecek. Yine adaya bazı konularda da sorular yöneltilecek olup tüm adımlardan başarılı olanlar Deniz Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde eğitim almak üzere eğitim bölgelerine gönderilecek.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekiyor ve 26 yaşından da gün almamış olması gerekmektedir. Lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilmekte olup Topçu, porsun, motorcu vb. gibi 16 farklı sınıf belirlenmiş durumda sınıfların büyük bir bölümünde yüzme testi uygulaması bulunuyor.
Editör: TE Bilisim