Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyurulara göre, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksiklik için Sözleşmeli olarak Uzman Erbaş alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 30 Ekm 2017 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını ilanın kılavuzuna göre yapmaları önerilmektedir. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş adaylarını askerlik şartsız alım yapacak. Yani adaylardan Herhangi Askerlik şartı aranmıyacak olup, Hala silah altında olan adaylarda başvuru yapabilecek.

Adaylar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan seçme sınavı ile belirlenecektir. Buna göre Ön başvuru işlemini yapan adaylar başvuru sonuçları için 01 Aralık 2017 tarihini beklemeleri gerekmektedir. 01 Aralık 2017 tarihi itibari ile Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfasında sonuçlar açıklanacaktır. Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacak duyuru tebligat niteliğini taşımakta ve adaylara ayrıca bildirimde bulunulmayacaktır. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım başvuruları 30 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvuru yapacak adaylar en geç 13 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. internetten yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir. Ön Başvuru sistemi son başvuru günü saat 17:00 da sona erecektir. 

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Jandarma Kenel Komutanlığı Adaylardan, Seçme sınavlarından başarılı ile geçen adaylardan TSK sağlık yönetmeliğine göre Komando uzman Erbaş olur veya uzman Erbaş olur raporu alabilmek, en az 164cm boyunda olmak,En az lise mezun veya dengi okul mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2017 yılının başından beri 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak,Askeri öğrenciliği ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek.

İlanın Tam Metni

Başvuru Ekranı İçin : https://goo.gl/vXE8s1

Editör: TE Bilisim