Ülkemizde bulunan Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Askeri birliklerinde görevlendirmek üzere farklı alanlarda Askeri Personel Alımı yapılacak. Toplamda 5 Bin 200 den fazla kişilik kadro ile Memur Alımı, Uzman Erbaş Alımı ve Subay Alımı yapılacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Askeri İlanların tamamını sizlerle paylaşacağız. Başvurular hala devam ediyor. Peki Kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak alanlar nedir? Başvurular Nasıl Yapılacak?

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MEMUR ALIMLARI:

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde yayımladığı ilana göre bünyesine Memur ve Subay Alımı yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre;

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı: 55 kişilik boş kadro ile,

  • 50 Milli Savunma Bakanlığı Uzman yardımcısı,
  • 5 Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcısı,

MSB Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesi 135 kişilik kadro ile Alım yapacak. Bu kapsamda,

Milli Savunma Bakanlığı: 4 Avukat, 2 VHKİ olmak üzere toplamda 6 Memur alınacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: 2 Mühendis (Bilgisayar), 1 Mühendis (Endüstri), 1 Psikolog ve 1 Teknisyen (Elektronik) olmak üzere toplamda 5 memur alımı yapılacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı: 1 Grafiker, 1 Psikolog, 1 Teknisyen (Sıhhi Tesisat) ve 1 V.H.K.İ.  olmak üzere 4 Memur alımı yapılacak.

Deniz Kuvvetkeri Komutanlığı: 1 İş Güvenliği Uzmanı (Mühendis), 1 Mühendis (Elektrik ), 1 Mühendis (Çevre), 1 Mühendis (Gıda), 1 Uzman (Dava İşl.) olmak üzere toplamda 5 memur alınacak.

Milli Savunma Üniversitesi Kadro Dağılımı: 2 Maaş Mutemedi, 1 Şoför (Ağır Araç) , 1 Uzman (İhale / Kontrat), 6 V.H.K.İ.  olmak üzere topamda 10 memur alımı yapılacak.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ALIMLARI:

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 5000 kişilik kadro ile Uzman Erbaş alımı yapılacak. Alımlar farklı alanlarda  3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265'i Muhabere, 14’ü At Bakıcısı, 13’ü Bot Serdümeni, 10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında olacak. Bu kapsamda kontenjan dağılımı şöyledir.

Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı Uzman erbaş alımı için adaylardan KPSS şartı talep ediliyor. İlkokul mezunu olan adaylar için KPSS şartı aranmayacak olup, Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SUBAY ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı bir diğer ilana göre ise bunyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türk Silahlı Kuvvetkeri 2020 Yılı Dış Kaynaktan Hukuk Sınıfı Muvazzaf Subay Alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan Lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacak. Subay alımı için KPSS şartı aranmıyor. Ancak Sağlık, Eğitim ve genel nitelikler dahilinde alım yapılacak.

Subay Alımı İlanı Detayları Burada

Uzman Erbaş Alımı İlanı Detayları Burada

Memur Alımı İlanı Detayları Burada

Yayımlanacak Yeni Askeri Perosnel alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA