ALES Puanı ile TSK Bünyesinde 2 Kadroda Askeri Personel Alınacak!

Milli Savunma Üniversitesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevlendirilmek üzere ön başvuruları başlayan askeri personel alımlarında başvurular devam ediyor.

Mühendis ve Öğretmen alımında adaylardan istenilen başvuru şartlarında ALES puanından en az 70 ve üzeri puan almış olmak gerekli olacaktır. Öğretmen subay alımlarında; 2014 ile 2019 tarihleri arasında Akademik Lisansüstü Sınavına girmiş olan adaylar en yüksek puan baz alınarak tabi tutulacak. Diğer yandan Yabancı dil sınavından İngilizce Fransızca ve Almanca YDS puanından en az 85 ve üzeri puana sahip olmak istenilmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Muavazzaf subay alımında adayların T.C: vatandaşı olması, daha önce sivil ve askeri okullardan çıkarılmamış olması, güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu almaları, Taksirli suçlar haricinde bir cürümden hükümlü olmamak ve soruşturma altında olmaması istenilmektedir. yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Milli güvenliğe tehdit oluşturacak yapı oluşum veya gruplarla yada terör örgütü üyeliği irtibat ve iltisaki olmamak, 926 sayılı kanunda belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir. Sağlık şartlarına sahip olmak istenilmektedir. Diğer özel şartları taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Adaylar 19 Ocak tarihine kadar ön başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başvurular online olarak yapılacak ve personeltemin.msb.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını tamamlamak istenilmektedir.

İlan detayları