EGM Polis Akademisi başkanlığı bünyesine 8 bin bekçi alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 8 bin kişilik boş kontenjan ile Bekçi alımı yapılacak. Bakanın yaptığı açıklamalar da ilgili ilanın 06 Mart 2019 Çarşamba günü yayımlanacağı belirtilmişti. Ancak henüz ilan yayımlanmadı.İşin Olsa ailesi olarak Bekçi alımlar hakkında sizlere biraz kısa bilgiler vereceğiz.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bekçi alımlarında adaylardan bazı nitelikler aranıyor. bunlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Erkek olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Emniyet Teşkilatı sağlık yönetmeliğindeki belirtilen şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, terör ile bağlantısı olmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Başvurunun yapıldığı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış olmak gibi nitelikler aranır.

İLAN 06 MART 2019 ÇARŞAMBA YAYIMLANACAK MI?

Söz konusu 8 bin bekçi alımının, Bakanın yaptığı açıklamalar sonucunda 06 Mart 2019 tarihinde yayımlanması bekleniyor. Tüm gözler Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerine dikildi ve milyonlar ilanın yayımlanmasını bekliyor. Söz konusu ilan büyük ihtimalle bugün yayımlanacak.

İlan Yayımlandığında anında haberdar olmak istermisiniz. Öyleyse İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek 8 bin bekçi alımı ilanı yayımlandığında anında bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

POLİS AKADEMİSİ DUYURU YAPTI:

Polis Akademisi Başkanlığı bakanın konuşmalarının ardından resmi inetrnet sitesi olan /www.pa.edu.tr adresi üzerinde bir duyuru yaptı. yapılan Duyuru şöyledir;

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilisim