Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için lise mezunu toplam 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Söz konusu bekçi alım ilanına adaylar 16 Şubat 2017 - 25 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuru yapabilmektedir.

İstanbul için alınacak olan toplam bekçi sayısı 700 olarak belirlendi. Peki müracaat edecek olan adayların sahibi olması gerektiği nitelikler nedir? Başvurular nasıl yapılacak? İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları içni alınacak olan 700 bekçi hakkında detaylar.

Kimler Başvuru Yapabilir

İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için alınacak olan 700 bekçi alım ilanına kimler başvuru yapabilir? Başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lise mezunu olmak
İstanbul'da en az 1 yıldır yaşıyor olmak
30 yaşından büyük olmamak
Askerliğini yapmış olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları tarafından aranmaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılır

700 bekçi alım ilanına başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir. Bu niteliklere sahip olan adaylar İlçe Emniyet Müdürlüklerine;

Adli sicil kaydı
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Askerlik durum belgesi
6 adet fotoğraf
Lise Diploması

Yukarıda yer almakta olan belgeleri 700 bekçi alımı ilanına başvuracak olan adaylar bulundukları İlçe Emniyet Müdürlüklerine müracaat edebilirler. Başvurular 25 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir.