Devlet Personel Başkanlığının personel alım duyurusu ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına çok sayıda subay alımı yapılacağı açıklanmıştı. DPB'nın Deniz kuvvetleri komutanlığı alım ilanında istenilen başvuru şartları neler? Hangi branşlarda alım yapılacak? Yaş eğitim ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puan şartları neler?

GENEL ŞARTLAR NELER?

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, Muavazzaf subay adaylarının 929 TSK Pers. Kanunu 14. maddede belirtilen ilgili yönetmeliğin 25 a ve b maddelerindeki şartları taşımaları, taksirli suçlar hariç olmak üzere herhangi bir cürümden ceza almamış olmaları, daha önce askeri okullardan çıkartılmış olmamaları, arşiv araştırma ve güvenlik soruşturmasından olumlu olarak sonuçlanmaları, hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, tutum ve davranışları nedeniyle siyasi irticai bölücü ideolojik görüş benimsememiş yada buna benzer faaliyetlerde bulunmamış olmak, terör örgütü üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki bulunmamak, 

EĞİTİM VE YAŞ ŞARTI;

Adayların eğitim düzeyinde Lisans mezunu olanlar için 27 yaşından büyük olmamaları, Lisans üstü eğitim mezunu olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamaları gerekiyor. Öğrenim şartında adayların dört yıllık eğitim veren başvuru kılavuzundaki tablo1 bölümlerinden en az 2,75 not ortalaması ile mezun olmuş olmaları KPSS puanından ise en az 60 almış olmaları gerekiyor. 

BAŞVURU TARİHLERİ;

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Deniz Sınıfı subay alımı, Mühendis, Öğretmen, Güverte, Makine gibi branşlarda yapılacak olan subay alımında başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 28 Mart 2018 tarihinde son bulacak.

Başvurular msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurularak yapılabilecek. Şahsen başvuru kabul edilmeyecek.

Başvuru yapmak için tıklayın

Editör: TE Bilisim