İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı 5 bin uzman erbaş alımı ilanı müjdesini verdi. Uzun süredir beklenen ilanın gelmesi ile yoğun bir başvuru dönemi başladı ve uzman erbaş olmak isteyenler şu anda başvurularını tamamlıyor. Peki 5 bin uzman erbaş alımında KPSS şartı kalkar mı? KPSS şartı kalkacak mı? KPSS'ye girmeyen adaylar başvurularını yapabilecek mi? İşte adaylar tarafından beklenen bilgileri haberimize yazdık.

KPSS Şartı Kalkar Mı?

Kamu kurumlarında hukuka aykırı olmadığı sürece ilanda belirtilen KPSS şartları kalkmamıştır. 31 Ocak tarihine kadar adaylar başvurularını yapabilecek olup şu anda sadece KPSS puanına sahip olan adaylar başvurabiliyor. KPSS şartında bu alımda her hangi bir düzenleme olmayacak ve 2021 senesi için başka Jandarma uzman erbaş alımı beklenmiyor.

İlk Defa Değil! Geçen Alımda KPSS Aranmıştı

Bir çok aday ilk defa Jandarma Genel Komutanlığının KPSS şartı aradığını belirtiyor ancak bu yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Geçen ki alımda da KPSS şartı aranmış sadece bir kısım kadro için KPSS şartı aranmamıştı bu durum ileri ki alımlarda tüm personellerin KPSS şartlı olması gerektiği sinyallerini zaten vermişti.

Jandarma şu anda 50 KPSS şartı arıyor. Yani KPSS'ye katılan adayların sadece 2 doğru yapmış olmaları zaten 50 KPSS puanını geçmelerini sağlamaktadır. Bu tıpkı bazı üniversitelerin yüksek lisans için YDS'ye girmiş olmak şartını barındırıyor.

Not: Giderek tüm alımlar KPSS şartlı oluyor. Bu yüzden ortaöğretim, önlisans, lisans tüm adayların mutlaka KPSS'ye girmesi gerekiyor.

Editör: TE Bilisim