İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan ve Türkiye'nin dört bir yanında hem sınır için hemde sınır dışı operasyonlarına her geçen gün devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan binlerce askeri personel sayısını artırmak için yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan askeri personel alımı ilanı Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel alımı duyuru bölümü aracılığı ile yayımlandı. Buna göre 3 bin 400 astsubay alımı yapıyor. Peki 3 bin 400 astsubay alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, sınıflar nedir ve nasıl başvuru yapılır?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Alım yapılacak branşlarda İlanın tam metninde belirtilen bölğmlerden Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Lisns veya Önlisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisansmezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Silah Taşımasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Alkol, uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, yapılacak araştırmaya göre arşiv ve güvenlik soruşturması teöiz çıkmak nitelikleri aranacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Jandarma Genel Komutanlığı en az ön lisans mezunu olmak şartı ile alımı yaptığı 3 bin 400 kişilik astsubay ilanına adaylar nasıl başvuru yapabilir. Buna göre müracaatlar 23 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak olup adayların başvurularını www.jandarma.gov.tr adresine girerek e-devlet üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Resmi ilan linkini aşağı bölüme ekliyoruz.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim