Bilindiği üzere il ve ilçe jandarma komutanlıkları bünyesine 25 bin korucu alımları gündemde. Bu korucu alımlarıyla alakalı da duyurular zaman zaman gerçekleşiyor, açıklamalar gündeme yansıyor. Korucu alımlarına başvuracak adayların; en az ilkokul mezunu olmaları, T.C vatandaşı olmaları, kamu haklarından uzaklaştırılmamış olmaları, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmaları, herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmaları, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmaları, 50 yaşını geçmemiş olmaları gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartlara uygun kişilerin başvuruları alınabilmektedir. Yayımlanan ilanlarda eğer yeterli sayıda başvuru alınamamışsa, gerekli aksiyonlar alınarak şartların esnetildiği görülmektedir.

KORUCU ALIMLARI DUYURULARI YAKIN ZAMANDA YAYIMLANABİLİR

İl ve ilçe jandarmalarda ihtiyacın söz konusu olduğu yerlerde korucu alım ilanlarının yayımlanması beklenmektedir. Yakında bu ilanlarla alakalı duyurular gündeme gelecektir. Yapılacak bu alımlardan anında haberdar olabilmek ve başvuru yapabilmek için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARA BÜYÜK FIRSAT! UZMAN ERBAŞ OLABİLİRSİNİZ

İl ve ilçe jandarmaların korucu alımlarına başvuran adaylar, belirli görev sürelerini doldurduktan ve gerekli testlerden geçtikten sonra; uygulanacak sınavlarda başarılı olmaları ve fiziki şartlarının elverişli olmaları durumunda uzman erbaş olarak göreve başlayabileceklerdir. Bu konuyla alakalı olarak daha önce yapılan açıklamalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 3 bin güvenlik korucusunun uzman erbaş olarak göreve başladığı duyurulmuştur. Bahsi geçen 25 bin korucu alım sürecinde de adayların göreve başlayıp şartlara uygun olmaları durumunda, ilgili aşamaların ardından uzman erbaş olarak görev alma fırsatları bulunacaktır. Bunlarla alakalı göreve başladıktan sonra duyurular adaylara yapılmakta, istekli olanların başvuruları değerlendirilmektedir.

Editör: TE Bilisim