Sahil Güvenlik Komutanlığı 2021 yılı Uzman Erbaş Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan duyuruya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 300 kişilik boş kadro ile Uzman Erbaş Alımı yapacak. Yüzer ve kara birliklerinde görevlendirilmek üzere yapılacak alımlar için kontenjan dağılımı belli oldu.

KONTENJAN DAĞILIMI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen branşlarda uzman erbaş alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Sahil Güvenlik Komutanlığına 3000 uzman erbaş alımı için başvurular Bugün 21 Eylül 2021 tarihi saat 14:00 itibari ile başlamıştır. En geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru ekranı açıldı.

BAŞVURU EKRANI 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

300 Uzman Erbaş alımı için adaylardan temel olarak " En az lise mezunu olmak, 27 yaşını tamamlamamış olmak, Askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak" şartları aranacak.

HALA ASKERLİK HİZMETİNİ YAPANLAR İÇİN BAŞVURU DETAYLARI:

Hala silah altında görev yapan ve Uzman Erbaş alımına başvuru yapacak adaylar belirtilen diğer nitleikleri taşıyor olmaları şarttır. Ayrıca Birlik Komutanlıklarında verlecek nitelik belesine sahip olmak gereklidir. 

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

  • Askerlik görevini tamamlayanlar, üzerinde terhis tarihi ve sınıf/branş/ihtisasının açık ismi yazılı terhis belgesini,
  • Askerlik görevini yapmakta olanlar veya sözleşmeli erler bağlı olduğu birliğinden alacağı görev yeri yazısını
  • Başvuru için talep edilen ilave belge/sertifikasını,

ile birikte başvuru yapılacaktır. Askerlik hizmetine devam edenler için istenen nitelik belgeleri ve görev yazı örnekleri başvuru kulavuzunda açıklanmıştır.

BAŞVURU KILAVUZU